אודות

לחם כוסמין

זמן עבודה חצי שעה זמן הכנה יותר משלוש שעות רמת קושי כל אחד יכול כשרות כשר פרווה

מצרכים:

אופן ההכנה:

לשתי כיכרות במשקל 560 גרם:

480 גרם (2 כוסות) מים קרים

5 גרם (כפית) דבש

15 גרם (כף) שמרים טריים

(ללחם שאור ממירים את השמרים ב-110 גרם מחמצת טבעית)

630 גרם (כ-4.5 כוסות)קמח כוסמין

16 גרם (כף) מלח

1. מומלץ להשתמש במחמצת כוסמין ביתית, שמוסיפה חמיצות עדינה וארומה נפלאה ללחם.

2. יש לעבוד עם מים קרים בקיץ ופושרים בחורף.

3. כדי להעמיק את טעם הבצק, מומלץ להוסיף סטרטר (בצק מקדים) העשוי מכוס קמח כוסמין מלא, כף שמרים טריים וחצי כוס מים, התופח מראש.

4. את המים יש להוסיף בהדרגה בזמן הלישה.

5. לאחר הלישה הראשונית יש לתת לבצק מנוחה ממושכת אך להיזהר מהתפחת יתר.

6. מומלץ להתפיח ממושכות את הקמח במקרר. זה ישדרג את טעמו של הלחם.

7. מומלץ לאפות בתבנית ייעודית ללחם.

סגירת תפריט
דילוג לתוכן